MV Agusta

Bergen MC Center fører merkene Kawasaki, MV Augusta, Peugeot og Suzuki MC. Klikk på merkene for å se de ulike modellene.

I 1978 Cagiva (en forkortelse av Castiglioni Giovanni Varese) ble offisielt en motorsykkel produsent, men selskapets opprinnelse går tilbake til 1950 da familiebedriften ble fokusert på metallbearbeiding. Claudio Castiglioni lidenskap for racing drev ham til å skape den Cagiva racing team, som konkurrerte i GP 500 VM, med Gianfranco Bonera og Marco Lucchinelli som deres offisielle ryttere. Etter overtakelsen av den skrantende AMF-Harley-Davidson (tidligere Aermacchi) anlegg, begynte Cagiva MC-produksjon. Etter oppkjøpet avtalen var at motorsykler ville bli produsert og solgt under merke Cagiva-HD til 1980.

Produksjon raskt utvidet fra sykler med mellomstore motorer til å omfatte større funn: Takk til Claudio Castiglioni utestående industriell visjon, på slutten av 80-tallet Cagiva konsernet lyktes også i å ta over Ducati, deretter i økonomiske problemer.

I 1987 Cagiva konsernet også kjøpt Husqvarna og Moto Morini. Husqvarna, et svensk selskap med utspring i håndvåpen produksjon, så produksjonen og salget vokse betydelig i off-road markedet, og bringer selskapet stor suksess i motocross og enduro konkurranser og ikke mindre enn 69 verdensmesterskap. Denne svenske merket ble senere solgt til BMW Group som var så opptatt av å ekspandere inn i off-road segmentet.

I 1992 Cagiva kjøpte MV Agusta merkevare, re-lansere den i 1997 med den banebrytende F4, et landemerke i motorsykkel design. I løpet av de siste femten årene har MV Agusta vokst eksponentielt, setter standarden i høy og middels ytelse motorsykkel markedet.

Den 17. august 2011 årige selskapets administrerende direktør, Claudio Castiglioni, hjertet og sjelen til MV Agusta, døde etter en lang kamp mot sykdom. Claudio Castiglioni spilte en sentral rolle i gjenopplivingen av den italienske motorsykkelindustrien. Hans lederskap resulterte i design og produksjon av noen av de mest kjente sykler i verden og produsert en enestående rekke store italienske racing seire.

I dag er selskapet ledet av hans sønn, Giovanni Castiglioni, og et team av internasjonalt vellykkede ledere.


* Alle priser er veil. utsalgspris. Lokal frakt og leveringskostnader tilkommer.

Design & utvikling: Digi Publishing AS

Personvern